Početna strana > Hronika > MSP Srbije: Tarzan Milošević, ambasador Crne Gore je persona non grata i ima rok od 72 sata da napusti Republiku Srbiju zbog proterivanja našeg ambasadora
Hronika

MSP Srbije: Tarzan Milošević, ambasador Crne Gore je persona non grata i ima rok od 72 sata da napusti Republiku Srbiju zbog proterivanja našeg ambasadora

PDF Štampa El. pošta
subota, 28. novembar 2020.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je večeras da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata, postupilo na recipročan način, te njihov ambasador u Beogradu Tarzan Milošević ima rok od 72 sata da napusti Srbiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, postupilo na recipročan način.

Prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova, ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević proglašen je takođe personom non grata.

U noti u koju je Tanjug imao uvid, navodi se da se, na osnovu člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, ambasador Milošević proglašava za personu non grata.

“Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Republike Srbije”, navodi se u noti.

Dodaje se da je MSP Srbije iskoristilo priliku da Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore ponovi izraze svog posebnog poštovanja.

Prethodno je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

“Juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo”, navodi se u saopštenju crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova.

(Nova.rs)

Videti još: Vijesti: Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori proglašen za personu non grata, od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru