Početna strana > Hronika > Moskva: Bašaru el Asadu je potrebno vreme za reforme u Siriji
Hronika

Moskva: Bašaru el Asadu je potrebno vreme za reforme u Siriji

PDF Štampa El. pošta
petak, 19. avgust 2011.

MOSKVA – Rusija se ne slaže sa pozivima predsednika SAD Baraka Obame i visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu da se povuče sa funkcije.

„Mi takve pozive ne podržavamo i smatramo da je baš sada potrebno dati vreme režimu predsednika Asada kako bi realizovao sve reformske procese koji su najavljeni”, rekao je agenciji Interfaks izvor u ruskom Ministarstvu inostranih poslova.

Agencija Itar-Tass javila je sinoć iz Njujorka da grupa zapadnih zemalja namerava neodložno da počne rad na nacrtu rezolucije Saveta bezbednosti UN, u kojoj će biti sadržana osuda sirijskih vlasti za gušenje protesta i predviđeno uvođenje sankcija protiv te arapske zemlje.

Obama je potpisao ukaz o uvođenju sankcija, koje podrazumevaju hitno zamrzavanje sredstava vlade Sirije koje se mogu nalaziti pod jurisdikcijom SAD, kao i zabranu da američki građani vrše bilo kakve finansijske operacije sa učešćem sirijskih vlasti, javila je ta ruska agencija.

Lideri SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Kanade i EU pozvali su Asada da se povuče, ističući da ga je gušenje demonstracija učinilo „nepodesnim za rukovođenje”, prenela je američka agencija Asošijeted pres.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner