Хроника

Московска банка отвара прву експозитуру у Србији

Штампа
среда, 03. јун 2009.
Московска банка Београд отвара прву експозитуру у Србији, а ради се о првој и јединој руској међу 35. банка у Србији, која у протеклих седам година прва добила гринфилд лиценцу у српском банкарском сектору од НБС.

Експозитура ће бити отворена у центру Београда, у Балканској улици, у којој ће становништву бити понуђене класичне банкарске услуге, од отварања штедних и текућих рачуна, одобравања кредита, преко финансијских трансакција до мењачких послова.

Оснивач је једна од три највеће и најстабилније банке на територији Русије, која је од међународне агенције за рејтинг Стандард и Пурс високо рангирана, са ознаком БББ, а њен највећи акционар са 44 одсто капитала је град Москва.

Московска банка Београд пословање на територији Србије почела је 2008.године као прва руска банка у региону и прва гринфилд инвестиција у банкарском сектору Србије у протеклих седам година. Средином маја прошле године добила је гринфилд банкарску лиценцу од НБС и уплатила капитал од 15 милиона евра.

НБС је 27. јуна 2008. година дала сагласност на сва документа усвојена на оснивачкој седници Скупштине акционара Московске банке Београд, а од октобра прошле године њено пословање је базирано на сарадњи са привредом, пружањем подршке извозницима.

(Танјуг)


 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]