Početna strana > Hronika > Moskovska banka otvara prvu ekspozituru u Srbiji
Hronika

Moskovska banka otvara prvu ekspozituru u Srbiji

PDF Štampa El. pošta
sreda, 03. jun 2009.
Moskovska banka Beograd otvara prvu ekspozituru u Srbiji, a radi se o prvoj i jedinoj ruskoj među 35. banka u Srbiji, koja u proteklih sedam godina prva dobila grinfild licencu u srpskom bankarskom sektoru od NBS.

Ekspozitura će biti otvorena u centru Beograda, u Balkanskoj ulici, u kojoj će stanovništvu biti ponuđene klasične bankarske usluge, od otvaranja štednih i tekućih računa, odobravanja kredita, preko finansijskih transakcija do menjačkih poslova.

Osnivač je jedna od tri najveće i najstabilnije banke na teritoriji Rusije, koja je od međunarodne agencije za rejting Standard i Purs visoko rangirana, sa oznakom BBB, a njen najveći akcionar sa 44 odsto kapitala je grad Moskva.

Moskovska banka Beograd poslovanje na teritoriji Srbije počela je 2008.godine kao prva ruska banka u regionu i prva grinfild investicija u bankarskom sektoru Srbije u proteklih sedam godina. Sredinom maja prošle godine dobila je grinfild bankarsku licencu od NBS i uplatila kapital od 15 miliona evra.

NBS je 27. juna 2008. godina dala saglasnost na sva dokumenta usvojena na osnivačkoj sednici Skupštine akcionara Moskovske banke Beograd, a od oktobra prošle godine njeno poslovanje je bazirano na saradnji sa privredom, pružanjem podrške izvoznicima.

(Tanjug)


 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner