Početna strana > Hronika > Momir Stojanović: Snimci s Dačićem nisu procureli u javnost ni iz jedne od tri službe bezbednosti, krivično goniti odgovorne za odavanje službene tajne
Hronika

Momir Stojanović: Snimci s Dačićem nisu procureli u javnost ni iz jedne od tri službe bezbednosti, krivično goniti odgovorne za odavanje službene tajne

PDF Štampa El. pošta
utorak, 08. septembar 2015.

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović kaže da ne zna kako su snimci sastanaka vrha MUP-a sa Rodoljubom Radulovićem dospeli u javnost.

On je dodao da je čvrsto ubeđen da nisu procureli ni iz jedne od tri službe bezbednosti.

Stojanović je podsetio da su bezbednosne službe te snimke prosledile nadležnom tužilaštvu, kao i da ih imaju i sud i policija.

On je rekao da je potrebno istražiti odakle su snimci dospeli u javnost, da li iz tužilaštva ili suda.

"Sve dok oni koji rade u institucijama i sektoru bezbednosti ne budu krivično gonjeni za neodgovorno ponašanje i odavanje službene tajne, ovo će nam se ponavljati", rekao je Stojanović.

Dodao je i da bi, da je na mestu nadležnih u tim institucijama, prekinuo sve aktivnosti dok se ne otkrije ko je, zašto i na koji način omogućio da snimci dospeju u javnost.

"Očekujem da će nadležni organi utvrditi i otkriti kako su snimci dospeli u javnosti i da će odgovarati onaj koji je to učinio", rekao je predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije, KRIK, objavila je juče na svom sajtu snimke susreta Radulovića sa vrhom MUP-a, uključujući tadašnjeg ministra policije Dačića, 2008. i 2009. godine.

Kako navodi taj sajt, Radulović se od novembra 2008. do aprila 2009. godine devet puta sastao sa ljudima iz vrha MUP-a, a na snimcima se vide Dačić, njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev, šef kabineta Branko Lazarević i zamenik šefa kabineta Vanja Vukić.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner