Početna strana > Hronika > Momčilo Trajković pozvao Srbe sa KiM da ne idu na kontramiting SNS 26. maja: Vlastima u Beogradu, koje su nas otpisale Ohridskim dogovorom, vi ne trebate, osim da svojim prisustvom pokažete da dobrovoljno želite da ostanete u Velikoj Albaniji
Hronika

Momčilo Trajković pozvao Srbe sa KiM da ne idu na kontramiting SNS 26. maja: Vlastima u Beogradu, koje su nas otpisale Ohridskim dogovorom, vi ne trebate, osim da svojim prisustvom pokažete da dobrovoljno želite da ostanete u Velikoj Albaniji

PDF Štampa El. pošta
sreda, 24. maj 2023.

 Lider Srpskog nacionalnog foruma (SNF) Momčilo Trajković pozvao je sugrađane sa Kosova i Metohije da se ne odazivaju pozivima i "izgovorima radne obaveze" da se prisustvuje kontramitingu 26. maja u Beogradu.

„Direktori javnih ustanova dobijaju ‘kvote’, kao da se radi o domaćim životinjama koje treba da transportuju za Beograd. SNF poziva Srbe da se ne odazivaju tim ucenama, jer taj teror jedanput mora da prestane“, navodi se u pisanoj izjavi.

Trajković je naglasio da na Kosovu imaju mnogo važnijih prioriteta nego što su nečije fotelje u Beogradu i „bankovni računi lokalnih kabadahija iz Srpske liste“.

Pozvao je sugrađane da „zamisle“ kako će se osećati kada u autobusima u vlasništvu „Përparimi“ budu prelazili Jarinje i Brnjak i pružali lična dokumenta kosovskim policajcima, „koji će vas sa smeškom ispratiti da podržite svoju sopstvenu propast“.

„Vlastima u Beogradu, koje su nas otpisale Ohridskim dogovorom, vi ne trebate, osim da svojim prisustvom kontramitingu pokažete da dobrovoljno želite da ostanete u Velikoj Albaniji“, zaključio je Trajković.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner