среда, 24. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > ММФ: Руска економија, како се показало, знатно је отпорнија на санкције него што се очекивало. Привреда се озбиљно опоравила у трећем и четвртом кварталу 2022.
Хроника

ММФ: Руска економија, како се показало, знатно је отпорнија на санкције него што се очекивало. Привреда се озбиљно опоравила у трећем и четвртом кварталу 2022.

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 30. април 2023.

Економија Руске Федерације боље се изборила са санкционим притисцима него што је било очекивано, саопштио је Међународни монетарни фонд у свом овомесечном извештају.

-Руска економија, како се показало, знатно је отпорнија на санкције, него што су то многи стручњаци очекивали. После оштрог пада у другом кварталу прошле године, привреда се озбиљно опоравила у трећем и четвртом кварталу, смањивши пад производње током 2022. године до 2,1 одсто, јављају из ММФ-а.

“Неочекивано јаки резултати” на крају прошле године повезани су са стабилним извозом нафте и растом цена нафте.

Ипак, током ове године, ММФ очекује нагло смањење пореских прихода због пада цена нафте и гаса, док ће БДП, како се очекује, порасти за 0,7 одсто.

Помоћник председника Русије Максим Орешкин пре неколико дана је изјавио да држава очекује да ће БДП раст бити од један до два одсто.

Економија Руске Федерације, како је казао, почела је да региструје позитиван тренд у јулу прошле године. Очекује се пораст плата и крајем априла и крајем године, а држава је као стратешки циљ означила и формирање новог економског модела којим ће Русија себи омогућити самосталност и независност.

(РТ)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер