Početna strana > Hronika > Mitropolit Amfilohije: Vlast u Crnoj Gori da ne priprema zločine kakvi su se dogodili u Ukrajini, nego da se vrati putu Svetog Save; Oni koji donose "bezbožne zakone" završiće kao Porošenko
Hronika

Mitropolit Amfilohije: Vlast u Crnoj Gori da ne priprema zločine kakvi su se dogodili u Ukrajini, nego da se vrati putu Svetog Save; Oni koji donose "bezbožne zakone" završiće kao Porošenko

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27. januar 2020.

 PODGORICA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je sa sveštenstvom služio Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Svetoga Save na Savinoj Glavici u Donjem Grblju i poželeo onima koji donose "bezbožne zakone" da završe kao Porošenko u Ukrajini.

Mitropolit Amfilohije je, kako se navodi na sajtu Mitropolije, vernike podsetio "da je Crkva Hristova nepobjediva" i pozvao vlast da "ne priprema zločine kakvi su se dogodili u Ukrajini", nego da se vrate putu "koji vodi u život vječni" koji je utvrdio Sveti Sava.

Vlast da ne priprema zločine kakvi su se dogodili u Ukrajini, nego da se vrate putu koji vodi u život vječni koji je utvrdio Sveti Sava

"Mnogi hramovi su u ovo naše vreme od kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve otimani. Bratski, maltene građanski rat traje na tim prostorima, ali Crkva Božija je nepobediva, ni vrata pakla je neće nadvlaadati, ni u Kijevu ni ovde kod nas u Crnoj Gori", poručio je mitropolit Amfilohije.

Istakao je da je "Bog udesio da je trezveni narod zbacio na izborima" predsednika Ukrajine Petra Porošenka koji je, navodi, počeo da "progoni Crkvu Božiju i stvara nekakvu svoju".

"Daj Bože da se dogodi i našima ovde, koji iste takve bezbožne zakone hoće da donose i otimaju crkve Božije, da okončaju kao Porošenko. To nije politika, nego samo molitva da Bog dovede prave istinske čelnike ove naše države Crne Gore", rekao je on misleći na Zakon o slobodi veroispovesti.

Mitropolit je rekao da je osam vekova prošlo od kada je na Miholjskoj Prevlaci Sveti Sava postavio prvoga zetskoga episkopa, mitropolita i da je današnji mitropolit crnogorsko-primorski naslednik toga prvog Episkopa zetskoga Ilariona.

Istakao je i da je Sveti Sava sa primorja, dva puta odlazio za Svetu zemlju, da je osveštao ove prostore i da "neprekidno priziva sva pokoljenja da idu za Hristom i slušaju Ga kao putevoditelja", prenosi RTS.

(Fonet-RTS)