Početna strana > Hronika > Mitropolit Amfilohije: Prvi put u istoriji nadvila se opasnost da srpska ruka potpiše predaju KiM u tuđe ruke
Hronika

Mitropolit Amfilohije: Prvi put u istoriji nadvila se opasnost da srpska ruka potpiše predaju KiM u tuđe ruke

PDF Štampa El. pošta
utorak, 26. decembar 2017.

 Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sastavio je apel za odbranu Kosova i Metohije.

Dokument do kojeg je Blic došao liči na politički pamflet potpuno suprotan unutrašnjem dijalogu i politici o Kosovu za koju se zalaže predsednik Aleksandar Vučić, piše danas taj dnevni list. 

Kako Blic saznaje, mitropolit Amfilohije je dokument predstavio najbližim saradnicima u nedelju, na skupu održanom u Crkvi svetog Nikole u Radovićima, a među prisutnima su bili penzionisani episkop

zahumsko-hercegovački Atanasije Jevtić, kao i episkop pološki-kumanovski Joakim.

Na početku stoji da se "prvi put u istoriji nadvila opasnost da srpska ruka potpiše predaju Kosova i Metohije u tuđe ruke", prenosi Blic.

Da u apelu mitropolit govori lično o Vučiću, prenosi list, vidi se u nekoliko momenata.

"Zakletva data na jevanđelju prilikom preuzimanja dužnosti obavezuje da se državni i nacionalni interesi štite bez obzira na opasnosti i ucene. Bez Kosova i Metohije ili bilo kojeg dela svoje teritorije, Srbija ne bi bila samo osakaćena, već i trajno poražena, kao zemlja koja je svoju skupu sudbinu prodala i poništila svoj identitet", piše u dokumentu čije detalje prenosi Blic.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da Srbija adekvatno obeležava 100. godišnjicu proboja Solunskog fronta i oslobođenja Srbije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner