Хроника

Митрополит Амфилохије: Петицију против закона о слободи вероисповести потписало око 100.000 грађана - потписало би их више, али се боје

Штампа
субота, 03. август 2019.

Поглавар Митрополије црногорско-приморске митрополит Амфилохије изјавио је да је петицију којом се тражи повлачење спорног црногорског Предлога закона о слободи вероисповести, потписало је до сада око 100.000 грађана.

„Потписа би било и 300.000, али неки нису стигли, а неки се боје. Макар 10 људи, запослених у државним установама рекло ми је да би добили отказ ако би се потписали против тог прописа“, казао је Амфилохије за подгопричке „Вијести“.

Митрополит је оценио да је „Влада тај закон ставила у други план након Тројичинданског сабора у Подгорици, који је показао снагу верника“, јер су „схватили да не могу ићи против народа“.

"Ђукановић не ради по својој вољи, него под притиском и насиљем НАТО-а"

Рекао је да су „лаж“ спекулације да он у договору с председником Црне Горе Милом Ђукановићем покушава да од Српске православне цркве (СПЦ) одвоји Митрополију црногорско-приморску: „Видим, неки из Србије објављују те безумне лажи“.

НАТО ради све да уништи православље и православну цркву

Амфилохије је рекао да Ђукановића „поштује као човека и државника, али то не значи да поштујем његову безумну политику“ према цркви. „Бојим се да то сада не ради по својој вољи, него под притиском и насиљем НАТО-а“, сматра митрополит.

„НАТО ради све да уништи православље и православну цркву. Зато уништавају Сирију и тамошње хришћанство, Украјину, поткопавају темеље православне Русије, а уништили су Косово и Метохију. И сада ево хоће да уништи и Црну Гору. Е па не иде то, неће моћи“, рекао је Амфилохије.

(Данас)  

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]