Хроника

Митрополит Амфилохије одликовао групу "Београдски синдикат"

Штампа
недеља, 23. фебруар 2020.

 Митрополит црногорско-приморски Амфилохије одликовао је групу "Београдски синдикат".

Одликовани су Златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца „за надахнуте песме, ревност и бригу за мајку цркву и састрадалну љубав“, посведочену кроз песме "Догодине у Призрену" и "Свиће зора", посвећене одбрани светиња у Црној Гори и Косову и Метохији, јавља Спутњик.

Орден је примио члан групе који је успео да уђе у Црну Гору.

Уручење признања Митрополије црногоско-приморске СПЦ обављено је јутрос након Литургије у манастиру Михољска Превлака, саопштила је та београдска група.

Они наводе да је управо додела ордена, али и учествовање на литији у подгоричком насељу Стари Аеродром био повод зашто су се 22. фебруара упутили ка Црној Гори.

"Како су три члана групе Феђа Димовић, Блажо Вујовић и Бошко Цирковић врацћени, како са граничног прелаза Добраково, тако и са Подгоричког Аеродрома, грамату и орден је у име групе примио Александра Протић - једини члан који је успео да уђе у Црну Гору", прецизира се у саопштењу.

Након урученог признања Митрополије планира се да чланови Београдског синдиката учествју у Литији, која ће данас у 16.30 сати кренути са Подгоричког Старог Аеродрома, као и учешће на молебану и литији која ће у 19 сатич проћи улицама Подгорице и завршити испред Саборног Храма Христовог Васкрсења, где је и планирано премерно извођење песме БС-а „Свиће зора".

"Иако нам је изузетно жао и нејасно зашто смо проглашени за претњу по националну безбедност Црне Горе, овом приликом желимо да још једном изразимо подршку одбрани светиња у Црној Гори, на начин на који то народ све време чини - мирно и достојанствено. Наша намера није била да било кога угрожавамо или узнемиравамо, већ да узмемо учешћа у најчистијем и најдостојанственијем грађанском скупу нашег времена", закључује се у саопштењу.

Видети још:

 Члановима групе "Београдски синдикат" забрањен улазак у Црну Гору

(Спутник)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]