Početna strana > Hronika > Miroslav Ćiro Blažević: Sada mi viču da sam četnik, antagonizam između Srba i Hrvata treba da prestane
Hronika

Miroslav Ćiro Blažević: Sada mi viču da sam četnik, antagonizam između Srba i Hrvata treba da prestane

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 13. jun 2019.

 "Antagonizam između Srba i Hrvata bi trebalo da prestane", tako za N1 Miroslav Ćiro Blažević komentariše incident koji se dogodio u Hrvatskoj, kada su mu zbog podrške Miloradu Pupovcu, članu SDSS-a na izborima za Evropski parlament, napravljena umrlica.

"Policija kaže da su na putu da otkriju čoveka koji je napravio umrlicu. Rekao sam - ne dirajte ga. On mi je učinio tako veliku uslugu jer, zamisli privilegiju da čitam svoju umrtnicu, a živ sam. Zamolio sam ih da ga ne ganjaju. U moje hrvatstvo niko ne može da dira i sumnja. Ja sam to bio kada to niko nije smeo da bude", kazao je.

Blažević je ranije izjavio je da je njegov motiv da se pojavi u predizbornom spotu za evropske izbore za Samostalnu demokratsku srpsku stranku, očit, jer se ne slaže sa onima koji u Hrvatskoj valjaju grudvu snega koja bi na kraju mogla sve da zatrpa.

"Sada sam procenio da antagonizam između Srba i Hrvata bi trebalo da prestane. Ne vodi ničemu. Naravno, skloni smo da iz banalnog ponašanja napravimo grudvu snega koja će se zakotrljati, pa ćemo imati najdraže svoje mrtve. Jer je neko bio malo svestan da se to ne radi", kazao je.

Na pitanje šta je to pojedincima u Hrvatskoj toliko smetalo, Blažević kaže da je znao da će biti haos.

"Fino je kada mi viču 'Ćiro pederu', to mi je počelo faliti. Sada, deo mladih mi više da sam četnik. Ne daju mi mogućnost dijaloga, da im objasnim da to ne vodi ničemu. Mi nemamo razloga da se tako ponašamo. Dobili smo domovinu. Srbi su građani Hrvatske i moramo ih tretirati kao i svakog drugog Hrvata, to je jedino normalno u civilizovanom svetu", pojasnio je Blažević.

(N1)