Početna strana > Hronika > Miroslav Aleksić: Vlasnik "Jovanjice" 2015, 2016. i početkom 2019. bio sa Vučićem na privrednom forumu u Moskvi
Hronika

Miroslav Aleksić: Vlasnik "Jovanjice" 2015, 2016. i početkom 2019. bio sa Vučićem na privrednom forumu u Moskvi

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 05. decembar 2019.

 Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izneo je u Skupštini Srbije, kako kaže, nove dokaze o povezanosti državnog vrha sa Predragom Koluvijom, vlasnikom imanja "Jovanjica" na kojem je pronađeno 650 kilograma marihuane spremne za prodaju i još skoro četiri tone u sirovom stanju. On tvrdi da je Koluvija više puta bio član privrednih delegacija koje su sa predsednikom Aleksandrom Vučićem putovale u inostranstvo, a da se organsko povrće sa imanja izvozilo u Rusiju pod uslovom da srpsko ministarstvo poljoprivrede kontroliše plastenike.

Aleksić je rekao da je Koluvija učestvovao na privrednim forumima 2015, 2016. i početkom 2019. godine u Moskvi, Kazahstanu i Beogradu.

"Pitaću Aleksandra Vuičića da li se seća svih delegacija privrednih koje je predvodio po svetu, a u kojima je jedan od privrednika bio Predrag Koluvija. Ovo je fotografija i agenda Privredne komore Srbije sa rusko-srpskog biznis foruma koji se održavao u Moskvi 27. oktobra 2015. Tu delegaciju je predvodio Aleksandar Vučić zajedno sa još nekoliko resornih ministara, a jedan od članova srpske delegacije bio je i Predrag Koluvija, odnosno direktor preduzeća Jovanjica, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke tvrdi da se hrana iz "Jovanjice" od 2018. godine izvozila u Rusiju i Belorusiju, koje imaju vrlo stroge kontrole kvaliteta.

Ruski institut zadužio je bio Ministarstvo poljoprivrede da obavlja kontrolu zemljišta, kao i da kontroliše hangare u kojima se uzgaja hrana. Aleksić pita kako inspekcija ministarstva poljoprivrede nije primetila marihuanu u plastenicima, ako su obavljali svoj posao kako im je bilo naloženo iz Rusije.

(N1)
 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner