Početna strana > Hronika > Miroslav Aleksić: Protiv Slobodana Milenkovića vodi se kampanja kako bi se slomio slučaj Jovanjica
Hronika

Miroslav Aleksić: Protiv Slobodana Milenkovića vodi se kampanja kako bi se slomio slučaj Jovanjica

PDF Štampa El. pošta
utorak, 05. jul 2022.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je poziv Tužilaštva za razgovor Slobodanu Milenkoviću deo kampanje koja se vodi protiv njega i njegovih kolega kako bi se slomio slučaj Jovanjica i kako bi, kako je rekao, kriminal nastavio da vodi državu.

Kako je rekao, na Milenkovića i njegove kolege koje su uhapsile osumnjičene za Jovanjicu 2 se vrši pritisak, sa željom da se Milenkoviću nađe bilo šta što bi moglo da bude otežavajuća okolnost.

Čitava ova farsa između Nebojše Stefanovića, Hrkalović i Đukanovića, koji je advokat svih njih, sve to ima za cilj jednu stvar – srušiti Jovanjicu. Diskreditacija Milenkovića, služba pušta informacije po gradu da nije čist, stvara se narativ da se diskredituje kao ključni svedok u slučajevima Jovanjica 1 i 2“, kaže Aleksić.

Zahtevom da se obrati javnosti, Milenković je želeo da odgovori na ono što je prisutno u tabloidima – linč i crtanje mete, poručuje potpredsednik Narodne stranke.

Centralna stvar je borba protiv Jovanjice jer vodi do vrha političkih struktura vlasti i na to režim nema odgovor

„Tražio je u skladu sa pravilima da se oglasi, nije mu dozvoljeno, ali je odmah dobio poziv u Tužilaštvo. To govori o pritisku i koliko su institucije slomljene. On je jedan od malobrojnih ljudi koji su spremni da se suprotstave volji političkih moćnika. Mi smo na ispitu da pokažemo kao građani da li želimo da odbranimo institucije ili ćemo da prepustimo da upravlja narko kartel. Ako se mi ne borimo za zemlju i institucije, bilo da je to Milenković ili neko drugi, od ove vlasti to ne možemo očekivati. Ja i moje kolege opozicioni političari podneli smo mnogo prijava Tužilaštvu, obaveštenja, saznanja, nikada niko od nas nije pozvan. Čak i kada smo za Dijanu Hrkalović govorili da je deo određenih kriminalnih krugova. Nikada nas niko nije pozvao“, dodao je Aleksić.

Sukob Stefanovića i Hrkalović je sekundarna stvar, kaže Aleksić. Smatra da ta „porodična svađa unutar SNS“ ima za cilj da Stefanovića eliminiše iz raspodele fotelja u budućoj Vladi Srbije.

„Centralna stvar je borba protiv Jovanjice jer vodi do vrha političkih struktura vlasti i na to režim nema odgovor“, rekao je.

Zato Aleksić predlaže – suđenja treba da budu javna.

Najveća dva predmeta koja se vode su Jovanjica i Belivuk, i jedan i drugi imaju veze sa SNS i ljudima na vlasti. Predlažem pravosuđu, koje je izgubio poverenje građana, da suđenja budu javna. Da svaki građanin koji želi može na jutjubu da prati šta se priča. Dalo bi na transparentnosti, to su dva jako važna predmeta i na njima se lomi budućnost“, kaže Aleksić.

Opozicija će u novom sazivu Skupštine Srbije moći da pokreće inicijative i da traži odgovore od nadležnih, kao i formiranje anketnih odbora za slučajeve poput Jovanjice i Belivuka, rekao je Aleksić.

„Tražićemo hitno formiranje anketnog odbora za slučaj Belivuk. Imaćemo puno pravo da tražimo odgovore od izvršne vlasti“, poručuje.

„Verujem da više ništa neće biti kao što je bilo, izbori su bili važan korak u rušenju autoritativne vlasti, imaćemo 86 opozicionih poslanika, oni će imati šta da kažu, vlast je izgubila dvotrećinsku većinu, dramatično su oslabljeni. To će stvoriti drugačiju sliku, politička dešavanja će se prebaciti u parlament. Mislim da ćemo dobro sarađivati“, kaže potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner