Početna strana > Hronika > Mirko Cvetković: MMF ne insistira na povećanju PDV-a
Hronika

Mirko Cvetković: MMF ne insistira na povećanju PDV-a

PDF Štampa El. pošta
utorak, 25. avgust 2009.

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da Međunarodni monetarni fond ne insistira na povećanju poreza na dodatu vrednost, kao meri za smanjenje deficita u budžetu Srbije.

"Politika Vlade je da ne povećava poreska opterećenja privredi i građanima", istakao je Cvetković i dodao da misija MMF-a, na jučerašnjem sastanku, nije insistirala na povećanju poreskih stopa, kao mere za povećanje prihoda budžeta.

Premijer je naveo da će na tehničkom nivou razgovora sa Misijom MMF biti utvrđeni elementi na koji način će biti smanjen deficit budžeta koji nastaje zbog nedostatka prihoda u ovoj godini.

Cvetković je rekao da je na sastanku sa predstavnicima MMF-a bilo reči i o povećanju deficita budžeta, koji nije rezultat povećanja rashoda, već smanjenja prihoda, zbog ekonomske krize.

Na otvaranju radova na izgradnji puta od Kragujevca do Batočine, Cvetković je rekao da je u jučerašnjem razgovoru sa misijom MMF-a konstatovano da se rashodi mogu smanjiti reformom javnog sektora.

Međutim, kako je istakao Cvetković, ta reforma ne može da bude završena za tri do četiri meseca, već će biti sprovedena u nekoliko narednih godina, pri čemu će tačno biti planirani budući koraci u toj reformi.

Premijer je ubeđen da će pregovori sa misijom MMF-a uspešno biti okončani do srede, 2. septembra, do kada je planirano da delegacija Fonda bude u Beogradu.

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner