Početna strana > Hronika > MIP Rusije: Provokacije kosovske vlasti na granici sa Srbijom destabilizuju situaciju u regionu
Hronika

MIP Rusije: Provokacije kosovske vlasti na granici sa Srbijom destabilizuju situaciju u regionu

PDF Štampa El. pošta
sreda, 27. jul 2011.

MIP RF zabrinuto je zaoštravanjem situacije na severu Kosova i izjavljuje da akcije kosovskih vlasti destabilišu situaciju u pokrajini. Izaziva ozbiljnu zabrinutost takvo naglo zaoštravanje situacije na severu Kosova, stoji u komentaru MIP RF, objavljenom na zvaničnom sajtu resora u sredu.

Smatramo da provokaciona dejstva albanskih vlasti Kosova destabilizuju i tako krhku situaciju u pokrajini, vode uvećanju napetosti, podrivaju pregovarački proces između Beograda i Prištine, podvukli su na Smolenskom trgu.

U komentaru se ističe da ruska strana polazi od toga da će ovlašćeno međunarodno prisustvo, pre svega Misija UN na Kosovu, kao i Misija EU o oblasti vladavine zakona i Snage za Kosovo preduzeti neophodne mere za suzbijanje opasnih ambicija kosovskih vlasti.

Sva sporna pitanja treba da se rešavaju putem pregovora u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN, podvuklo je rusko ministarstvo inostranih poslova.

(Glas Rusije)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner