Početna strana > Hronika > Miodrag Majić o najavi krivične prijave protiv braće Vučić: Za lažno prijavljivanje predviđena je kazna zatvora; U slučaju oslobađajuće presude, ne bi moglo ponovo da im se sudi za isto krivično delo
Hronika

Miodrag Majić o najavi krivične prijave protiv braće Vučić: Za lažno prijavljivanje predviđena je kazna zatvora; U slučaju oslobađajuće presude, ne bi moglo ponovo da im se sudi za isto krivično delo

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 08. decembar 2019.

Sudija Apelacionog suda u Beogradu, Miodrag Majić kazao je da je u Krivičnom zakoniku u članu 334. predviđena kazna zatvora od tri meseca do tri godine, ukoliko neko prijavi neko lice da je počinilo krivično delo, za koje se goni po službenoj dužnosti, a da on zna da to lice nije počinilo to krivično delo.

Majić je tako na Tviteru odgovorio na pitanja o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi bio istražen slučaj "Jovanjica".

Sudija Majić je naveo i da u slučaju pravosnažno oslobađajuće presude po toj krivičnoj prijavi, istim licima ne bi moglo ponovo da se sudi za isto krivično delo.

(Beta)