Početna strana > Hronika > Ministarstvo odbrane Velike Britanije: Rusija se sprema da rasporedi veliki broj rezervnih jedinica u Donbasu
Hronika

Ministarstvo odbrane Velike Britanije: Rusija se sprema da rasporedi veliki broj rezervnih jedinica u Donbasu

PDF Štampa El. pošta
sreda, 22. jun 2022.

 KIJEV - Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je da je Rusija verovatno sprema da pokuša da rasporedi veliki broj rezervnih jedinica u Donbasu.

Jako granatiranje se nastavlja u trenutku kada Rusija nastoji da obuhvati oblast Severodonjecka preko Izijuma na severu i Popasne na jugu, saopštilo je to ministarstvo.

U Izveštaju se navodi i da ruske vlasti nisu objavile ukupan broj poginulih vojnika u Ukrajini od 25. marta, ali da je samoproglašena Donjecka Narodna Republika do 16. juna od početka 2022. godine priznala 2.128 poginulih vojnika i 8.897 ranjenih.

Prema britanskim vojnim obaveštajcima stopa žrtava DNR je ekvivalentna oko 55 odsto njenih prvobitnih snaga, što naglašava izuzetnu iscrpljenost ruskih i proruskih snaga u Donbasu.

Vrlo je verovatno da su snage DPR opremljene zastarelim naoružanjem i opremom, a na obe strane, sposobnost formiranja i raspoređivanja rezervnih jedinica na frontu postaje sve važnija za ishod rata, saopšteno je u izveštaju ministarstva, navodi Gardijan.

(Tanjug)
 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner