Početna strana > Hronika > Ministarstvo odbrane: U Domu Garde na Topčideru održani ekspertski razgovori Vojske Srbije i NATO o održavanju zajedničke vojne vežbe tokom 2021.
Hronika

Ministarstvo odbrane: U Domu Garde na Topčideru održani ekspertski razgovori Vojske Srbije i NATO o održavanju zajedničke vojne vežbe tokom 2021.

PDF Štampa El. pošta
petak, 28. februar 2020.

 Ekspertski razgovori delegacija Vojske Srbije i Združenih snaga NATO iz Napulja održani su u Domu Garde na Topčideru, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

Delegacije su predvodili načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije general-major Želimir Glišović i zamenik načelnika Štaba za planiranje Združenih snaga NATO general-major Gari Dikin.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti izvođenja zajedničke vežbe Vojske Srbije i NATO tokom 2021. godine po temi „Priprema i izvođenje operacija podrške miru”.

Cilj izvođenja planirane vežbe je unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika vojski partnerskih zemalja u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja operacije.

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner