Početna strana > Hronika > Ministarstvo odbrane Hrvatske: Pucano na hrvatske helikoptere u sastavu Kfora koji su prevozili kosovsku policiju
Hronika

Ministarstvo odbrane Hrvatske: Pucano na hrvatske helikoptere u sastavu Kfora koji su prevozili kosovsku policiju

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 28. jul 2011.

ZVEČAN - Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo je da je danas na Kosovu pucano na hrvatske helikoptere u sastavu Kfora, a povređenih nije bilo, prenose hrvatski mediji. Na dva helikoptera Kfora sa zemlje su pucali kosovski Srbi, navela je Hrvatska radiotelevizija (HRT) na svom portalu.

Reč je o helikopterima Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Mi171Sh koji su prevozili kosovsku policiju prema graničnim prelazima, saopštilo je Ministarstvo odbrane, a prenosi HRT.

Hrvatski piloti i osoblje nisu primetili da je na njih pucano, a na helikopterima nisu pronađena nikakva oštećenja. Večernji list na portalu piše da su vatru iz pešadijskog oružja u zoni leta dva helikoptera, kao i prilikom njihovog sletanja na severu Kosova primetile i dojavile zemaljske snage Kfora.

U Ministarstvu odbrane naveli su da hrvatski helikopteri na Kosovu obavljaju prevoz tereta i ljudi, a da naloge dobijaju isključivo iz komande Kfora. Do sada su prevozili članove brojnih diplomatskih predstavništava i goste, ali i predsednika Srbije Borisa Tadića kada je posetio Kosovo, navodi na portalu zagrebački dnevnik.

U sastavu Kfora hrvatski kontigent ima dva helikoptera, tri pilotske posade i avio-tehnički i tim sigurnosti, odnosno ukupno 20 vojnika.

(Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner