Početna strana > Hronika > Ministarstvo odbrane Rusije: Protivavionski raketni sistem S-400 i protivraketni sistemi 'Pancir S' stigli u Srbiju - radi učešća na zajedničkoj vojnoj vežbi „Slovenski štit 2019.“
Hronika

Ministarstvo odbrane Rusije: Protivavionski raketni sistem S-400 i protivraketni sistemi 'Pancir S' stigli u Srbiju - radi učešća na zajedničkoj vojnoj vežbi „Slovenski štit 2019.“

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 24. oktobar 2019.

Divizion S-400 i baterija "Pancir S" prebačeni su u Srbiju, gde će prvi put učestvovati na vojnim vežbama u inostranstvu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

"Ruske jedinice za protivvazdušnu odbranu sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima 'Pancir S' prebačene su vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

U saopštenju se precizira da će sistemi učestvovati u drugoj fazi zajedničkih vojnih vežbi "Slovenski štit 2019".

Ministarstvo dodaje da je To prvi put da divizion S-400 i sistem "Pancir S" učestvuju u vojnim vežbama na teritoriji strane države.

Zajednička taktička vežba "Slovenski štit 2019" na aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" i na poligonu "Pasuljanske livade"

Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava se na teritoriji Republike Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, vežba će biti realizovana u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade", uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije, kao i upotreba snaga vojske u odbrani od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO, brigadni general Tiosav Janković.

Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

(Sputnjik) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner