уторак, 23. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Министарка одбране Италије: Црној Гори реалан позив у НАТО до краја 2015.
Хроника

Министарка одбране Италије: Црној Гори реалан позив у НАТО до краја 2015.

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 29. септембар 2014.

ПОДГОРИЦА - Министарка одбране Италије Роберта Пиноти сматра да је реално да Црна Гора постане члан НАТО савеза до краја 2015. године и наглашава да је циљ интензивираног дијалога убрзавање процеса приближавања државе Алијанси.

Према њеном објашњењу, одлука о позиву одложена је да би се Црној Гори пружила прилика за наставак побољшања у областима које нису блиске војној димензији, онима које се тичу владавине права.

"Министри земаља чланица НАТО-а оцениће напредак Црне Горе најкасније до краја 2015...Не само да сматрам да претпоставке постоје, већ и да је циљ реалан”, изјавила је Пиноти за "Побједу".

Министрака је додала да је Алијанса на Самиту у Велсу препознала напредак Црне Горе и истовремено подстакла државу да отклони поједине мањкавости, с посебним освртом на, како каже, одређене аспекте међу којима је и реформа безбедносног сектора.

“Дакле, свесна сам чињенице да ће ваш недавни Стратегијски преглед одбране подићи квалитативне и оперативне стандарде које захтијева чланство у НАТО-у", закључила је Пиноти.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер