Početna strana > Hronika > Ministar turizma Hrvatske Gari Kapeli: Pandemija koronavirusa pogubna za hrvatski turizam, očekujemo pad između 60 i 75 odsto
Hronika

Ministar turizma Hrvatske Gari Kapeli: Pandemija koronavirusa pogubna za hrvatski turizam, očekujemo pad između 60 i 75 odsto

PDF Štampa El. pošta
sreda, 08. april 2020.

 ZAGREB - Korona virus biće pogubna za hrvatski turizam, izjavio je ministar turizma Gari Kapeli, koji očekuje pad između 60 I 75 odsto domaćih i gostiju iz susednih zemalja.

Kapeli je u emisiji HRT-a “Otvoreno” rekao sinoć da kvartal koji se odnosi na juli, avgust i septembar ostvaruje 64 posto prihoda, odnosno oko 6,5 milijardi evra, koliko je bilo prošle godine.

 

 “Ako se ponovi to i u avgustu i septembru ove godine, mogli bismo da ostvarimo oko 25 do 30 posto prihoda u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Kapeli.

Hrvatska je, prema njegovim rečima, u prednosti budući da je auto-destinacija u odnosu na zemlje koje su avio-destinacije.

Već je jasno da će drugi kvartal biti na nuli ili možda s nekim blagim turističkim prometom, zato treba biti optimista I gledati da se uhvati barem deo turističke sezone, ocenjeno je u emisiji.

(Tanjug)