Početna strana > Hronika > Milutin Mrkonjić: Srbija zainteresovana za Luku Bar
Hronika

Milutin Mrkonjić: Srbija zainteresovana za Luku Bar

PDF Štampa El. pošta
utorak, 25. avgust 2009.

PODGORICA – Srpska privreda je veoma zaintersovana za kupovinu Luke Bar, izjavio je ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić i najavio zajednički rad vlada Crne Gore i Srbije na izgradnji puta Bar-Boljari-Kraljevo.

On je podgoričkoj Atlas televiziji rekao da srpska privreda vrlo zainteresovana za učešće na tenderu za privatizaciju Luke Bar.

„Srpska privreda bez Luke Bar nema izlaz na more i to je prirodan put. Očekujem da ćemo, kao najbolji kandidati, taj posao i dobiti”, najavio je Mrkonjić, dodajući da bi želeo da Železnica Srbije „kupi teretni saobraćaj na pruzi kroz Crnu Goru”.

„U četvrtak se će Srbija i Crna Gora potpisati sporazum o prevozu putnika i stvari u međunarodnom drumskom saobraćaju, a vodićeno preliminarne, za sada okvirne, ali vrlo precizne razgovore o zajedničkom učešću dveju vlada u izgradnji autoputa Bar-Beograd”, izjavio je Mrkonjić.

On je istakao da je „Srbija u potpunosti opredeljena i okrenuta ka realizaciji (tog) autoputa”.

„Trenutno se radi dokumentacija za deonicu Beograd-Čačak, a početak radova iz sopstvenih sredstava Srbije biće 1. marta iduće godine”, kazao je Mrkonjić.

Najavio je da će sa crnogorskim ministrom saobraćaja Andrijom Lomparom razgovarati o zajedničkom nastupu kod britanskih i američkih banaka i, kako je kazao, pre svega turskih građevinskih preduzeća, za realizaciju autoputa od Bara do Boljara, odnosno od Boljara do Čačka, ili preko Ivanjice do Kraljeva.

„To je projekat koji ćemo raditi zajednički i za koji su zainteresovane mnoge velike svetske kompanije”, poručio je Mrkonjić.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner