Хроника

Милутин Мркоњић: Да је Вучић погледао последњих десет мојих наступа на свим телевизијама од Н1, Прве, Пинка и до РТС-а, могао је да види колика је велика моја подршка њему

Штампа
петак, 08. новембар 2019.

„Драго ми је да ме је председник Србије споменуо у обраћању народу. Било би ми драже да је повод нешто озбиљнији, али није, нажалост. Тако се моја бенигна и нимало важна изјава нашла у центру пажње“.

То каже за Данас Милутин Мркоњић, почасни председник Социјалистичке партије Србије, реагујући на изјаву председника Србије Александра Вучића у емисији Упитник, да је жалосно што се Мркоњић обрушио на СНС, а пре неколико месеци је ћутао када су ђиласовци правили хаос по Србији, када су хулигани тукли полицајце у Кнеза Милоша и опкољавали Председништво Србије, или када су стављали кесе на главе.

Реагујући на Вучићеву тврдњу да Мркоњић заправо говори оно што социјалисти мисле, почасни председник СПС каже за Данас да га председник Србије дуго зна и да зна да „партијски другови никада нису могли да утичу на њега и његове ставове у било ком смислу, посебно кад се ради о изјавама“.

„Жао ми је што председник није у стању да прати све изјаве моје маленкости. Да је погледао последњих десет наступа на свим телевизијама од Н1, Прве, Пинка, до РТС-а, могао је да види колика је моја подршка њему. Не замерам његовим сарадницима што су реаговали на моју изјаву, али Вучић треба да размисли зашто га они не слушају, кад каже да им је рекао да ме не нападају“, наглашава Мркоњић.

Он је уочи седнице Председништва СНС рекао за наш лист да најављено преиспитивање сарадње Српске напредне странке са коалиционим партнерима, пре свега са СПС представља стереотипан почетак изборне кампање за парламентарне изборе. Навео је да је свима јасно да је Социјалистичка партија Србије лојалан и коректан партнер СНС и да не ради било шта иза леђа напредњацима.

(Истиномер)

 
 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]