Početna strana > Hronika > Milutin Jeličić Jutka prvostepeno osuđen na tri meseca zatvora za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić, Marija Lukić: Prezadovoljna sam presudom za Jutku
Hronika

Milutin Jeličić Jutka prvostepeno osuđen na tri meseca zatvora za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić, Marija Lukić: Prezadovoljna sam presudom za Jutku

PDF Štampa El. pošta
petak, 10. jul 2020.

 Bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka prvostepeno je osuđen na tri meseca zatvora za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić, presudio je danas sud u Kruševcu.

Sud je izrekao prvostepenu presudu i osudio Jeličića za krivičnoi delo nedozvoljene polne radnje, kaznom zatvora od tri meseca. Sud nije našao nikakve olašavajuće okolnosti pošto je Jeličić do sada već tri puta osuđivan krivično uslovnim kaznama.

Sud smatra da za krivično delo polono uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza. Iako je Marija Lukić veštacima-policajcima davala drugi aparat sa porukama, to nje uzeto u obzir.

Ranije danas, Tužilaštvo je zatražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora za dva krivična dela za koja je Jutka bio okrivljen.

U Osnovnom sudu u Kruševcu danas je održano iznošenje završnih reči u slučaju u kojem je Milutin Ječić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić.

Poslednji pretres odigrao se bez Jutke 19. juna budući da policija po nalogu za privođenje od 10. juna, nije pronašla okrivljenog na adresi, a potom je 22. juna, Osnovni sud odbio predlog tužilaštva da okrivljenom odredi pritvor.

Marija Lukić: Prezadovoljna sam presudom za Jutku, ovo je dokaz da ima pravde u Srbiji

Marija Lukić, koja je prijavila nekadašnjeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku za nedozvoljene polne radnje, zbog čega je danas osuđen na tri meseca zatvora, kaže za portal Nova.rs da je prezadovoljna presudom i da je ona namenjena svim ženama koje su od njega pretrpele seksualno uznemiravanje.

“Prezadovoljna sam presudom, ovo je dokaz da ima pravde u Srbiji, ne samo za mene, već za sve one žene koje su oštećene sa njegove strane i koje su skupile hrabrost da ga prijave, ali i na kraju, za one koje nisu to uradile iz straha. Zadovoljna sam, ali i zbunjena, emocije su me sustigle zbog svega”, rekla je kratko Lukićeva za naš portal.

Lukićeva je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu 8. marta 2018., podnela krivičnu prijavu protiv Jeličića, koji joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na radnom mestu, poslao čak 15.000 SMS poruka lascivnog sadržaja. Nakon dugotrajnog postupka, koji su obeležila brojna odlaganja jer je osuđeni izbegavao da se pojavi, zbog čega je naloženo čak i njegovo privođenje, presuda je danas konačno izrečena.

Njoj su ispred zgrade suda u Kruševcu i danas pružile podršku organizacije koje se bore za prava žena i njihovu zaštitu od nasilja. Prisutni su nosili transparente na kojima je pisalo “Nađoste li ga”, “Da nije možda u skupštini”, “Pravda za Mariju”.

(Nova S)