Хроника

Милован Бојић: Шешељево стање све горе

Штампа
уторак, 24. јануар 2012.

Београд - Тим лекара на челу са Милованом Бојићем тврди да је здравствено стање Војислава Шешеља све горе и апеловао на Хашки трибунал да им дозволи да га прегледају.

"Човек је у изузетно тешком стању. Бојим се фаталног исхода, јер је девет година утамничен", рекао је Бојић.

Он је, на конференцији за новинаре Српске радикалне странке, казао да је Шешељу промењена терапија и да сада пије 12 лекова, указујући да је то доказ да његово здравствено стање није стабилно како тврди Хашки трибунал.

"Тражимо да унесемо апарате за дијагностику срца, ако нам се не омогући да Војислава Шешеља прегледамо у некој од холандских клиника", рекао је Бојић говорећи о лечењу Шешеља коме је недавно уграђен пејсмејкер.

У лекарском тиму за лечење Шешеља, на чијем челу је Бојић, су и пулмолог Миограг Вукчевић, кардиолог Зора Наумовић и лекар и функционер СРС Паја Момчилов.

Функционер радикала Вјерица Радета поново је оптужила Хашки трибунал да не жели да омогући Шешељу да га прегледају лекари из Србије.

Као доказ за то навела је да се од Шешеља тражи да писменим путем достави захтев да га прегледају лекари из Србије, иако је он то, како она тврди, учинио пре 15 дана.

Трибунал вођи СРС суди по оптужници за злочине над Хрватима и муслиманима током ратова у Хрватској и БиХ, 1991-93. Суђење траје од новембра 2007, а завршне речи заказане су за почетак марта.

Шешељ се у притвору Трибунала налази од 24. фебруара 2003, када се добровољно предао, одмах пошто је оптужница против њега била објављена.

У међувремену, Трибунал је Шешеља у два одвојена поступка осудио на 15 и 18 месеци затвора због непоштовања суда, а друга пресуда још није правоснажна.

Шешељ је био потпредседник Владе Србије, коју су чинили социјалисти и радикали, од 1998 до 2000.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]