Početna strana > Hronika > Milovan Bojić: Šešeljevo stanje sve gore
Hronika

Milovan Bojić: Šešeljevo stanje sve gore

PDF Štampa El. pošta
utorak, 24. januar 2012.

Beograd - Tim lekara na čelu sa Milovanom Bojićem tvrdi da je zdravstveno stanje Vojislava Šešelja sve gore i apelovao na Haški tribunal da im dozvoli da ga pregledaju.

"Čovek je u izuzetno teškom stanju. Bojim se fatalnog ishoda, jer je devet godina utamničen", rekao je Bojić.

On je, na konferenciji za novinare Srpske radikalne stranke, kazao da je Šešelju promenjena terapija i da sada pije 12 lekova, ukazujući da je to dokaz da njegovo zdravstveno stanje nije stabilno kako tvrdi Haški tribunal.

"Tražimo da unesemo aparate za dijagnostiku srca, ako nam se ne omogući da Vojislava Šešelja pregledamo u nekoj od holandskih klinika", rekao je Bojić govoreći o lečenju Šešelja kome je nedavno ugrađen pejsmejker.

U lekarskom timu za lečenje Šešelja, na čijem čelu je Bojić, su i pulmolog Miograg Vukčević, kardiolog Zora Naumović i lekar i funkcioner SRS Paja Momčilov.

Funkcioner radikala Vjerica Radeta ponovo je optužila Haški tribunal da ne želi da omogući Šešelju da ga pregledaju lekari iz Srbije.

Kao dokaz za to navela je da se od Šešelja traži da pismenim putem dostavi zahtev da ga pregledaju lekari iz Srbije, iako je on to, kako ona tvrdi, učinio pre 15 dana.

Tribunal vođi SRS sudi po optužnici za zločine nad Hrvatima i muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-93. Suđenje traje od novembra 2007, a završne reči zakazane su za početak marta.

Šešelj se u pritvoru Tribunala nalazi od 24. februara 2003, kada se dobrovoljno predao, odmah pošto je optužnica protiv njega bila objavljena.

U međuvremenu, Tribunal je Šešelja u dva odvojena postupka osudio na 15 i 18 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda, a druga presuda još nije pravosnažna.

Šešelj je bio potpredsednik Vlade Srbije, koju su činili socijalisti i radikali, od 1998 do 2000.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner