уторак, 16. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Милорад Додик тражи сазивање посебне седнице Народне скупштине на којој ће бити одбачен "Извештај Комисије за Сребреницу" из 2004.
Хроника

Милорад Додик тражи сазивање посебне седнице Народне скупштине на којој ће бити одбачен "Извештај Комисије за Сребреницу" из 2004.

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 19. јул 2018.

 САРАЈЕВО/БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик тражи сазивање посебне седнице Народне скупштине на којој ће бити разматрана "Информација о Извештају Комисије о догађајима у и око Сребренице у периоду од 10. до 19. јула 1995.", пренела је Фена.

Додик је недавно најавио да ће тражити да парламента Републике Српске, како се наводи, повуче, односно одбаци Извештај Комисије за Сребреницу.

У том извештају, припремљеном 2004. године, ентитетска Комисија за Сребреницу је сачинила спискове особа које су убијене на подручју те општине, јула 1995.

Додик, наводи се, тврди да је давно требало поништити тај извештај, како б престале манипулације.

На основу Додиковог захтева, председник НСРС Недељко Чубриловић сазвао је за понедељак, 23. јула, седницу колегијума ентитетског парламента за утврђивање дневног реда и термина одржавања посебне седнице, на којој ће бити разматрана ова иницијатива.

Фена преноси да су бошњаци политичари осудили Додикову иницијативу.

Шеф клуба Бошњака у Већу народа РС-а Мујо Хаџиомеровић је рекао да Милорад Додик нема "ту гумицу којом може избрисати оно што је домаће и међународно правосуђе пресудило када је у питању геноцид у Сребреници".

Хаџиомеровић је оценио да је Додикова иницијатива срамна јер, како је рекао, "и птице на грани знају шта се догодило јула 1995. године у Сребреници", наводи Фена.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер