Хроника

Милорад Додик: Суспендоваћу референдум о Суду и Тужилаштву БиХ; па и Каталонија која је много моћнија од РС има проблема да организује референдуме

Штампа
уторак, 19. септембар 2017.

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће суспендовати референдум о Суду и Тужилаштву Босне и Херцеговине, о чијем је расписивању одлуку усвојила Народна скупштина Републике Српске, пренели су бањалучки медији.

Према Додиковим речима, "одлука о суспендовању референдума није знак слабости, већ је процена да у овом тренутку не би било политичког консензуса о том питању".

Суспензија референдума била је један од услова опозиције, која је недавно бојкотовака седницу НСРС-а и, међу осталим, тражила да одлуке усвојене у тој институцији буду обављене.

'Каталонија је јача од РС-а, па не може да организује референдум'

"Ако се ових дана одлука објави у Службеном гласнику Републике Српске, Савез независних социјалдемократа (СНСД) ући ће у парламент и изгласати суспензију", најавио је Додик, а преносе Независне новине.

Још је рекао и то да "Република Српска има у виду међународне односе", али да је "уверен да ће народ једног дана изаћи на референдум о Суду и Тужилаштву".

Према његовим речима, опозиција, која је тражила да се то објави у Службеном гласнику, "није за то ни гласала, али је њихово право да то траже".

Рекао је да и "Каталонија, која је много моћнија од Републике Српске, има много проблема да организује референдум".

(Срна)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]