Početna strana > Hronika > Milorad Dodik: Suspendovaću referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH; pa i Katalonija koja je mnogo moćnija od RS ima problema da organizuje referendume
Hronika

Milorad Dodik: Suspendovaću referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH; pa i Katalonija koja je mnogo moćnija od RS ima problema da organizuje referendume

PDF Štampa El. pošta
utorak, 19. septembar 2017.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će suspendovati referendum o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, o čijem je raspisivanju odluku usvojila Narodna skupština Republike Srpske, preneli su banjalučki mediji.

Prema Dodikovim rečima, "odluka o suspendovanju referenduma nije znak slabosti, već je procena da u ovom trenutku ne bi bilo političkog konsenzusa o tom pitanju".

Suspenzija referenduma bila je jedan od uslova opozicije, koja je nedavno bojkotovaka sednicu NSRS-a i, među ostalim, tražila da odluke usvojene u toj instituciji budu obavljene.

'Katalonija je jača od RS-a, pa ne može da organizuje referendum'

"Ako se ovih dana odluka objavi u Službenom glasniku Republike Srpske, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ući će u parlament i izglasati suspenziju", najavio je Dodik, a prenose Nezavisne novine.

Još je rekao i to da "Republika Srpska ima u vidu međunarodne odnose", ali da je "uveren da će narod jednog dana izaći na referendum o Sudu i Tužilaštvu".

Prema njegovim rečima, opozicija, koja je tražila da se to objavi u Službenom glasniku, "nije za to ni glasala, ali je njihovo pravo da to traže".

Rekao je da i "Katalonija, koja je mnogo moćnija od Republike Srpske, ima mnogo problema da organizuje referendum".

(Srna)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner