Хроника

Милорад Додик: Са Путином сам договорио гас за БиХ по тренутно најповољнијим ценама у Европи. Путин изазван у сукобу у Украјини, он ће тај рат и добити

Штампа
четвртак, 23. јун 2022.

 Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да му је председник Русије Владимир Путин поручио да Русија подржава Дејтонски споразум и жели да БиХ функционише, као и да ће наставити са развојем инвестиција у БиХ.

Он је рекао да је са Путином договорио гас за БиХ по тренутно најповољнијим ценама у Европи, а што значи да ће Сарајево до краја године имати руски гас по повољнијим ценама.

Додик је упитао зар неко мисли да би се састао са Путином да су уведене санкције Русији и истакао да он није ни руски нити амерички човек, већ човек српског народа који се бори да мала Република Српска, која има милион становника, што је мање од једне улице у Москви или било где, буде фактор.

„Ја сам тај који могу доћи до Путина и неких других људи. Пре месец дана опозиција је говорила да сам изолован, а када одем, онда кажу, шта ћу тамо“, рекао је Додик за РТРС.

Он је навео да је недавни састанак са Путином у Санкт Петербургу договорен пре два месеца и да је руска телевизија "Русија24" читав дан најављивала састанак и преносила првих 12 минута.

Додик сматра да је руски председник Владимир Путин велики човек и државник који воли своју државу и народ.

"Путин је рационалан и разуман, не води рат по сваку цену и води рачуна да што мање људи страда, а поготово цивила у сукобу у Украјини", рекао је Додик, истакавши да је Путин изазван у сукобу у Украјини и он тај рат води на начин да ће га добити.

Додик сматра да је најбоље да се што прије сукоб у Украјини заврши и постигне договор.

(Срна)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]