Početna strana > Hronika > Milorad Dodik: Sa Putinom sam dogovorio gas za BiH po trenutno najpovoljnijim cenama u Evropi. Putin izazvan u sukobu u Ukrajini, on će taj rat i dobiti
Hronika

Milorad Dodik: Sa Putinom sam dogovorio gas za BiH po trenutno najpovoljnijim cenama u Evropi. Putin izazvan u sukobu u Ukrajini, on će taj rat i dobiti

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 23. jun 2022.

 Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio da Rusija podržava Dejtonski sporazum i želi da BiH funkcioniše, kao i da će nastaviti sa razvojem investicija u BiH.

On je rekao da je sa Putinom dogovorio gas za BiH po trenutno najpovoljnijim cenama u Evropi, a što znači da će Sarajevo do kraja godine imati ruski gas po povoljnijim cenama.

Dodik je upitao zar neko misli da bi se sastao sa Putinom da su uvedene sankcije Rusiji i istakao da on nije ni ruski niti američki čovek, već čovek srpskog naroda koji se bori da mala Republika Srpska, koja ima milion stanovnika, što je manje od jedne ulice u Moskvi ili bilo gde, bude faktor.

„Ja sam taj koji mogu doći do Putina i nekih drugih ljudi. Pre mesec dana opozicija je govorila da sam izolovan, a kada odem, onda kažu, šta ću tamo“, rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da je nedavni sastanak sa Putinom u Sankt Peterburgu dogovoren pre dva meseca i da je ruska televizija "Rusija24" čitav dan najavljivala sastanak i prenosila prvih 12 minuta.

Dodik smatra da je ruski predsednik Vladimir Putin veliki čovek i državnik koji voli svoju državu i narod.

"Putin je racionalan i razuman, ne vodi rat po svaku cenu i vodi računa da što manje ljudi strada, a pogotovo civila u sukobu u Ukrajini", rekao je Dodik, istakavši da je Putin izazvan u sukobu u Ukrajini i on taj rat vodi na način da će ga dobiti.

Dodik smatra da je najbolje da se što prije sukob u Ukrajini završi i postigne dogovor.

(Srna)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner