четвртак, 18. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Милорад Додик: Русија и Кина неће дозволити ревизију резолуције 1244
Хроника

Милорад Додик: Русија и Кина неће дозволити ревизију резолуције 1244

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 27. јул 2020.

 Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да сматра да Србија неће прихватити самопроглашену независност Косова. Такође, нити ће Русија и Кина прихватити ревизију Резолуције 1244 у Савету безбедности УН.

Додик је рекао да је председник Србије Александар Вучић поновио више пута да неће прихватити независност Косова, као и да две велике силе као што су Русија и Кина неће прихватити никакво одвајање, јер се залажу за поштовање међународног права.

Додик је у емисији на телевизији Пинк истакао да је је Вучић поставио један нови приступ о Косову према којем се не може отети део територије од једне суверене земље, као и да положај Србије на међународном плану никада није био јачи.

"Ако неко дође у позицију да без воље Србије, (Косово) прогласи независним, зашто се на нас (РС) не би примењивала иста правила", рекао је Додик.

Говорећи о односима Републике Српске са Србијом, он је поновио да су добри, као и са Русијом, и додао да РС жели да има такве односе са другима државама у окружењима, али и унутар у БиХ.

У контексту појединих навода у медијима да су у недавне антивладине протесте у Србији умешани Руси, Додик је рекао да су у питању лажне вести које се пласирају.

 (Б92)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер