петак, 29. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Милорад Додик: РС подржава оптужницу Србије против хрватских пилота за ратни злочин над српским цивилима на Петровачкој цести 1995.
Хроника

Милорад Додик: РС подржава оптужницу Србије против хрватских пилота за ратни злочин над српским цивилима на Петровачкој цести 1995.

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 28. мај 2022.

 Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик објавио је да Република Српске подржава подизање оптужнице против хрватских официра за ратни злочин на Петровачкој цести 7. и 8. августа 1995. године над српским цивилима - децом, женама и старцима.

„И ми у Републици Српској подржавамо Тужилаштво за ратне злочине Србије и подизање оптужнице против починилаца овог злочина. Ради боље и мирније будућности земаља региона, сви треба да одговарају за оно што су радили током протеклог рата, као што треба и да негујемо културу сећања“, написао је Додик на Твитеру.

Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло је оптужницу против четири висока официра војске Хрватске због ратног злочина над српским цивилима, јер су у акцији „Олуја“ 7. и 8. августа 1995. године наредили гађање ракетама из авиона колоне избеглица на Петровачкој цести код Босанског Петровца и у месту Сводна код Новог Града.

Идентификовано је 13 убијених, од којих шесторо деце, као и 24 рањена.

Ниједна жртва не сме бити заборављена, написао је Додик и указао да је то "наша морална, људска и света дужност и обавеза. Да се више никада и никоме не понови убијање".

Додик је данас био на 16. "Крајишком црквено-народном свесрпском сабору - Крушедолска звона".

(Бета-Н1)

 

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер