Početna strana > Hronika > Milorad Dodik: Nemam ništa protiv dejtonske BiH
Hronika

Milorad Dodik: Nemam ništa protiv dejtonske BiH

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 20. februar 2011.

BANjALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nema ništa protiv dejtonske Bosne i Hercegovine i da ne postoji srpsko-hrvatski dogovor protiv Bošnjaka.

„Nema nikakvog dogovora dva protiv trećeg. Nama treba BiH koja ima Parlament, Savet ministara... , da primeni odluku suda iz Strazbura u slučaju „Sejdić i Finci” i da podnese aplikaciju za status kandidata u EU”, rekao je Dodik. On je u intervjuu za sarajevsku televiziju TV1 rekao da nema ništa protiv dejtonske BiH. „Mi smo za dejtonsku BiH i nemojte nas terati iz nje”, rekao je Dodik.

Što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH, Dodik kaže da je RS spremna i da je problem u Sarajevu, odnosno kod Socijaldemokratske partije BiH i njihovih ultimatuma.

„Predsedavajći Saveta ministara treba biti neko od predstavnika reprezentativnih hrvatskih stranaka, a mesto ministra inostranih poslova BiH pripada Srbima”, rekao je Dodik. Kada je u pitanju izbor skupštinskog rukovodstva, Dodik kaže da je, što se tiče RS, i to poznato, navodeći da će u Predstavničkom veću biti Milorad Živković iz SNSD i u Domu naroda iz SDS Ognjen Tadić.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner