Početna strana > Hronika > Milorad Dodik: Na otvaranju festivala u Sarajevu primetio sam aplauz upućen “kosovskoj delegaciji” i zvižduk upućen Srbiji
Hronika

Milorad Dodik: Na otvaranju festivala u Sarajevu primetio sam aplauz upućen “kosovskoj delegaciji” i zvižduk upućen Srbiji

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. februar 2019.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je imao obavezu da se obrati na otvaranju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala u Sarajevu.

Međutim, on je naveo da nije rekao ili učinio nešto što bi predstavljalo razlog za nezadovoljstvo i zviždanje tokom obraćanja, prenosi RTRS.

On je rekao da su u pitanju dobro poznati lokalni animoziteti.

“Bilo je mnogo aplauza i mnogo zviždanja. Ja sam primetio aplauz upućen ’kosovskoj delegaciji‘ i zvižduk upućen Srbiji“, rekao je Dodik.

On je rekao da je EJOF zajednička manifestacija i izrazio želju da Festival protekne u najboljoj atmosferi.

Kako piše RTRS, u Sarajevo je nakon tri i po decenije ponovo stigla olimpijska baklja, ali ju je obeležilo “skandalozno zviždanje”.

Premijer Srpske Radovan Višković ističe da na takvom događaju takav gaf dovoljno govori sam za sebe. Višković kaže da je smatrao da je EJOF dobra prilika da se pokaže da mogu biti realizovani zajednički projekti i afirmisani svi potencijali.

“Ovo je bila prilika da naše turističke i ostale sadržaje prezentujemo, ali smo izgleda dovoljni sami sami. Ponavljam – tamo gde prestaje razum, počinje BiH“, kaže Višković.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović ističe da je Sarajevo tesno i da ne prihvata nikog drugačijeg i drugog, i da zato postoji toliki otpor ljudi iz Republike Srpske prema njemu.

"To je Sarajevo, tesno, skučeno, nesposobno da prihvati ispruženu ruku, nesposobno da razume da postoje stvari, momenti i događaji kada ne treba da pokazujete lošu stranu svog lica ili onu ružnu stranu medalje. Ono što je važno jeste da je Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, srpski član Predsedništva, svoj posao odradio onako kako to treba, kao što to i rade ozbiljni državnici“, rekla je Cvijanovićeva.

(RTRS, Sputnjik) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner