Хроника

Милорад Додик: Изетбеговић не пропушта прилику да на обележавањима ратних годишњица узнемири народе у БиХ, Република Српска је посвећена миру, а не размишља о освети, нити звецкању оружјем

Штампа
субота, 31. јул 2021.

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да Бакир Изетбеговић не пропушта прилику да узнемири народе у БиХ, а посебно то чини на обиљежавањима ратних годишњица, попут данашње у Гацку.

- Када с такве манифестације чујете да ће Бошњаци да се освете, онда нама у Републици Српској не пада ништа друго на памет него да би и Бакир, као и отац му, опет жртвовао мир. Онај је жртвовао мир за БиХ, а овај би га жртвовао за освету", истакао је Додик упитан да прокоментарише данашње Изетбеговићеве пријетње упућене Србима.

Предсједник СНСД-а је рекао да је индикативно да сви позиви бошњачких и политичких и вјерских ауторитета за миром и праштањем некако заврше с осветом, тако да никада нисмо начисто да ли су жељни мира или освете.

- Својатање НАТО савеза, САД и ЕУ од стране Изетбеговића говори нам и на чије савезништво он рачуна и чијим оружјем нас застрашује. Република Српска је посвећена миру, развоју и унапређењу животног стандарда. Ми не размишљамо о освети, нити би да звецкамо оружјем, ни својим ни туђим - поручио је Додик.

(РТРС)

Видети још: Бакир Изетбеговић: Бошњаци су постали незаобилазан фактор на Балкану, учинићемо све да полако надјачамо и да се на свој начин осветимо; У БиХ ће се бранити истина о геноциду - НАТО је овде и нигде отићи неће

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]