Хроника

Милорад Додик: Америчка амбасада епицентар нестабилности у БиХ. Њихове претње су силеџијске, све време су на фону муслиманског пројекта БиХ

Штампа
четвртак, 21. октобар 2021.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је Амбасада САД у Сарајеву епицентар нестабилности у БиХ, што се види и по односу према Кристијану Шмиту који је приватно лице у БиХ а не високи представник по Анексу 10.

Додик је у изјави за Срну оцијенио да би било добро за све у БиХ да америчка Амбасада у Сарајеву престане са пријетњама и држањем лекција о уставности и кршењу Дејтонског споразума.

- Њихове пријетње су, балканским вокабуларом речено, силеџијске. Све вријеме свог дјеловања су на фону муслиманског пројекта БиХ, лажно се представљајући да наводно праве "функционалну државу", а у суштини раде за муслимане и прављење њихове муслиманске државе - нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, те њихове приче само су доказ више да су они у ствари Уставни суд БиХ, заједно са онима који су уз сталну пријетњу силом и санкцијама масовно, упорно и цинично кршили Дејтонски споразум.

(РТВ)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]