Хроника

Мило Ђукановић: СПЦ би да управља Црном Гором и да одређује њен правац и карактер; Све што је отето Црној Гори, биће јој враћено; Закон о слободи вероиповести је донесен у право време

Штампа
понедељак, 18. мај 2020.

 Председник Црне Горе Мило Ђукановић казао је да би Српска православна црква да управља Црном Гором и да одређује њен правац и карактер.

"Је ли Црној Гори место у Европи или на другој страни", рекао је Ђукановић на конференцији за медије поводом две године мандата, која се одржава испред резиденције на Цетињу, преносе "Вијести".

Одговарајући на питање да ли је Закон о слободи вероисповести провокација стабилности,рекао је: "Суштинска дилема је да ли држава новим законима, усклађеним са европским, треба да замени законе из комунистичког времена? Да. Закон о слободи вероиповести треба Црној Гори и донесен је у право време"

Он је нагласио да све што је отето Црној Гори, биће јој враћено.

"Да ли Црна Гора треба да одустане од такве своје потребе, кад год се део друштва побуни одгов је - Не", казао је Ђукановиц́ и додао да закон треба Црној Гори и да је због тога донешен.

Закон је, каже председник Црне Горе, отворио многа питања, нека су се показала на површини то је питање имовине, где се држава суочила са отпором СПЦ. "Не нудите нам те изанђале и окрвављене формуле за будућност Балкана. Нећемо их прихватити", рекао је Мило Ђукановић.

(Б92)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]