Početna strana > Hronika > Milo Đukanović: SPC bi da upravlja Crnom Gorom i da određuje njen pravac i karakter; Sve što je oteto Crnoj Gori, biće joj vraćeno; Zakon o slobodi veroipovesti je donesen u pravo vreme
Hronika

Milo Đukanović: SPC bi da upravlja Crnom Gorom i da određuje njen pravac i karakter; Sve što je oteto Crnoj Gori, biće joj vraćeno; Zakon o slobodi veroipovesti je donesen u pravo vreme

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 18. maj 2020.

 Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da bi Srpska pravoslavna crkva da upravlja Crnom Gorom i da određuje njen pravac i karakter.

"Je li Crnoj Gori mesto u Evropi ili na drugoj strani", rekao je Đukanović na konferenciji za medije povodom dve godine mandata, koja se održava ispred rezidencije na Cetinju, prenose "Vijesti".

Odgovarajući na pitanje da li je Zakon o slobodi veroispovesti provokacija stabilnosti,rekao je: "Suštinska dilema je da li država novim zakonima, usklađenim sa evropskim, treba da zameni zakone iz komunističkog vremena? Da. Zakon o slobodi veroipovesti treba Crnoj Gori i donesen je u pravo vreme"

On je naglasio da sve što je oteto Crnoj Gori, biće joj vraćeno.

"Da li Crna Gora treba da odustane od takve svoje potrebe, kad god se deo društva pobuni odgov je - Ne", kazao je Đukanović i dodao da zakon treba Crnoj Gori i da je zbog toga donešen.

Zakon je, kaže predsednik Crne Gore, otvorio mnoga pitanja, neka su se pokazala na površini to je pitanje imovine, gde se država suočila sa otporom SPC. "Ne nudite nam te izanđale i okrvavljene formule za budućnost Balkana. Nećemo ih prihvatiti", rekao je Milo Đukanović.

(B92)