Početna strana > Hronika > Milo Đukanović podneo tužbu protiv "Vijesti" i Duška Kneževića - traži nematerijalne naknadu štete 100 hiljada evra
Hronika

Milo Đukanović podneo tužbu protiv "Vijesti" i Duška Kneževića - traži nematerijalne naknadu štete 100 hiljada evra

PDF Štampa El. pošta
petak, 19. april 2019.

 Crnogorski predsednik Milo Đukanović podneo je privatnu tužbu Osnovnom sudu u Podgorici protiv Vijesti i Duška Kneževića tražeći naknadu nematerijalne štete od 100.000 evra.

Đukanović je, kako je i ranije najavio tužio „Vijesti“, jer je 16. marta u dnevnom listu i na portalu Vijesti objavljen intervju sa Kneževićem pod naslovom „Đukanović, ja i torba s parama“.

U tužbi se, kako su objavile Vijesti, navodi se da je intervju najavljen kao ekskluzivan, da je njegov naslov velikim slovima, te da se iz konteksta može zaključiti da je namera bila senacionalistička i tabloidna, a ne profesionalna, u skladu sa etičkim standardima novinarstva.

„Iz navedenog se nesumnjivo zaključuje da prvotuženi (Knežević) iznosi neistinitu činjeničnu tvrdnju o postojanju navodno kormpromitujućeg snimka po tužioca, dok medij čiji je osnivač drugotuženi (Vijesti), bez provere i distanciranja prihvata konkretne navode optuženog kao istinite i svoje“, piše u tužbi.

Đukanovića će u ovom slučaju zastupati njegova sestra Ana Đukanović.

Tužbu za naknadu nematerijalne štete Đukanović je podneo Osnovnom sudu u Podgorici i traži solidarno 100.000 evra od Kneževića i „Vijesti“, odnosno po 50.000 evra.

Glavni i odgovorni urednik Vijesti Srdan Kosović rekao je da je taj list posao uradio profesionalno, u skladu sa novinarskim pravilima i sa dužnom novinarskom pažnjom.

„Tužba Đukanovića samo pokazuje zašto je Crna Gora na 104. mestu po izveštaju Reportera bez granica o slobodi medija i ima za cilj da pošalje poruku Vijestima i drugim medijima da ne pišu o njegovim i poslovima njegove uže familije. Niti je to iznenaĐenje, niti će to, kada su Vijesti u pitanju imati efekta, jer će Vijesti uvek pisati o temama koje su od javnog interesa“, poručio je Kosović.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner