Početna strana > Hronika > Milo Đukanović: Kakva god da bude izlaznost u drugom krugu predsedničkih izbora, ubeđen sam u pobedu
Hronika

Milo Đukanović: Kakva god da bude izlaznost u drugom krugu predsedničkih izbora, ubeđen sam u pobedu

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 30. mart 2023.

 PODGORICA - Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je danas da kakva god da bude izlaznost u drugom krugu predsedničkih izbora, ubeđen je da će biti pobednik.

Đukanović je za RTCG rekao da je zadovoljan osvojenim brojem glasova u prvom krugu predsedničkih izbora.

On je naveo da je bilo jasno da nije bilo moguće imati pobednika u prvom krugu, posebno ako se zna da je bio veliki broj učesnika - lidera političkih partija sa dugim parlamentarnim stažom.

"Zadovoljan sam postignutim rezultatom u prvom krugu", rekao je Đukanović.

On je naveo da treba imati u vidu jasnu projekciju o dva izborna kruga i da je bilo jasno da ne treba "dodavati gas do daske u prvom krugu".

"Tu pre svega mislim na ljude kojima nije lako doći do biračkog mesta. Zato se nismo naprezali, ali sve što treba da dobijemo kao finalni efekat planiramo za drugi krug. Dobiti 120.000 glasova nije lako u Crnoj Gori, to je respektabilna cifra", kazao je Đukanović.

On je naveo da su dani između dva izborna kruga izoštrili sliku.

"Crna Gora ovde ne bira između dva kandidata, nego put u budućnost. Glas za mene je glas za put kontinuiteta", naveo je Đukanović.

Naglasio je da je u vremenu kada je on bio na čelu Vlade i države, Crna Gora postala članica NATO, i da je sebi otvorila vrata EU.

Đukanović je naveo i da ne misli da će izborni ishod zavisiti od manje ili veće izlaznosti.

On je ponovio da nudi bolji život u Crnoj Gori, privlačenje respektabilnih stranih investitora i ubrzanje puta ka EU.

"Evropska unija je krenula da aktuelizuje politiku proširenja, njoj sada trebaju nove članice, kroz ta vrata nema ko da prođe osim Crna Gora. Treba nam nova vlada koja će se posvetiti reformama, na bazi tog obnovljenog podsticaja EU", dodao je Đukanović.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner