Početna strana > Hronika > Milo Đukanović: Crna Gora država multietničkog sklada
Hronika

Milo Đukanović: Crna Gora država multietničkog sklada

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 23. septembar 2010.

Crnogorski premijer Milo Đukanović i predsednica Doma lordova britanskog parlamenta Helen Valeri Hejman saglasili su se danas u Podgorici da je Crna Gora pozitivan primer države međusobnog poštovanja i multietničkog sklada.

"Velika Britanija izuzetno je posvećena podršci Crnoj Gori u nameri da se priključi Evropskoj uniji i NATO-u", poručila je Hejman.

U saopštenju se navodi da je Hejman "impresionirana svešću koja u Crnoj Gori postoji da propise nije dovoljno samo usvajati već i primeniti", kao i da je istakla da je Crna Gora postigala za kratko vreme neverovatan učinak u razvoju institucija.

Đukanović je poručio da je dinamika kojom Crna Gora napreduje ka strateškim ciljevima rezultat stabilnosti i posvećenosti evropskim standardima i istakao da je prioritet Vlade u narednom periodu jačanje vladavine prava i pravne sigurnosti.

"To je možda i najvažnija pretpostavka za ekonomski rast i razvoj Crne Gore. Upravo je dalje snaženje vladavine prava, najbolja poruka investitorima garant i unapređenju ukupnog ambijenta u Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

On je rekao da će Crna Gora nastaviti da bude pouzdan partner u regionu, koji je pokazao kako se pažljivo čuva stabilnost i istrajno primenjuju vrednosti evroatlantskog društva.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner