Početna strana > Hronika > Milica Đurđević Stamenkovski: Ukoliko država ne otkaže Evroprajd poslanici naše stranke će izaći na ulice i protestovati protiv ove manifestacije primitivizma, prostakluka i kiča
Hronika

Milica Đurđević Stamenkovski: Ukoliko država ne otkaže Evroprajd poslanici naše stranke će izaći na ulice i protestovati protiv ove manifestacije primitivizma, prostakluka i kiča

PDF Štampa El. pošta
petak, 19. avgust 2022.

"Ukoliko država ne odloži Evroprajd poslanici naše stranke će izaći na ulice": Milica Đurđević Stamenkovski zapretila iz Vranja.

„Zahtevamo od države da otkaže održavanje Evroprajda u Beogradu. U protivnom, poslanici Srpske stranke Zavetnici toga dana će izaći na ulice i protestovati protiv ove manifestacije primitivizma, prostakluka i kiča“, izjavila je danas u Vranju Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica ove parlamentarne stranke.

Ona je naglasila „da je revoltirana izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da je skup protiv Evroprajda organizovao čovek koji je osuđivan za porodično nasilje“.

Komentarišući pregovore u Briselu između Beograda i Prištine, Đurđević – Stamenkovski je rekla da je to „proces razvlašćivanja Srba i naše države“.

U 40 različitih sporazuma koje je Srbija potpisala mi smo do sada samo davali, a da ništa za naš narod nismo dobili. Zato tražimo da državni vrh zatraži održavanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN, kako bi se konkretno postavili problemi i pronašla rešenja za Kosovo i Metohiju – rekla je predsednica Zavetnika.

Ona je dodala da je jug Srbije „transverzala srpskog opstanka“ i kritikovala ponavljanje izbora u Velikom Trnovcu zbog čega je kasnilo konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije sve dok, kako je rekla „Šaip Kamberi koji govori o nekakvoj Preševskoj dolini nije dobio poslanički mandat“.

I kada je postao narodni poslanik, nije se pojavio na prvoj sednici što govori o njegovom odnosu prema parlamentu, ali i građanima juga Srbije koji nisu njegovi sunarodnici – rekla je Đurđević Stamenkovski.

Iz Srpske stranke Zavetnici danas je u Vranju najavljeno da će poslanici obići sve okruge na jugu Srbije, te da „oni nastavljaju kampanju za nove izbore koji nisu ni prekidali“.

Đurđević Stamenkovski i narodni poslanik iz Vranja Dragan Nikolić tokom dana su posetili i Opštinu Trgoviše, a imaće i sastanke sa članovima stranke iz drugih opština Pčinjskog okruga.

(Danas)