четвртак, 28. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Милан Стаматовић: Нисам украјински шпијун, нити Ђукановићев човек; Позивам Јанковића, Јеремића и Обрадовића да упутимо протест међународној јавности због најнерегуларнијих избора од 1990.
Хроника

Милан Стаматовић: Нисам украјински шпијун, нити Ђукановићев човек; Позивам Јанковића, Јеремића и Обрадовића да упутимо протест међународној јавности због најнерегуларнијих избора од 1990.

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 25. март 2017.

Кандидат за председника Србије Милан Стаматовић позвао је опозиционе председничке кандидате који су, како је рекао, на мети "пропагандног штаба" председничког кандидата Александра Вучића да упуте заједнички протест међународној и домаћој јавности и институцијама.

Стаматовић је позвао првенствено председничке кандидате Сашу Јанковића, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића, наводећи да осим што су сви оклеветани на личној основи "изборни процес у овој предизборној кампањи је најнерегуларнији од 1990. године".

"Један је оклеветан да му је жена вођа нарко клана, један други да је убио свог друга пре 25. година, трећи да је шпијун ЦИА", казао је Стамтаовић, а саопштио његов кабинет.

Навео је да се нерегуларност изборног процеса огледа у медијском односу заступљености кандидата, јер је 92 одсто за Вучића, а само 8 одсто за преостале кандидате.

Стаматовић је најавио да ће ускоро формирати политичку странку, која ће засновану на тимском бити јединствена у Србији, по томе, што ће се, од Златибора ширити прво по унутрашњости Србије, а онда полако улазити и у Београду.

"Иако још делујемо као удружење грађана, ми смо већ на власти или учествујемо у власти у пет локалних самоуправа", рекао је Стаматовић.

Оптужио је председничке кандидате Ненада Чанка и Луку Максимовића, познатијег као Љубиша Бели Прелетачевића, "да раде за Вучићеве интересе и да имају задатак да изборе представе као циркус у коме је само Вучић озбиљан кандидат и да усмере све гласове ка њему као једином гаранту опстанка Србије".

"У последња два дана на удару сам пропагандног штаба Александра Вучића који ме је означио као украјинског шпијуна и вођу мафијашког Ђукановићевог клана на Златибору, можда баш зато што сам једини у овој кампањи јасно и гласно говорио да председник (Русије Владимир) Путин не сме да прими Вучића пре 2. априла јер је много пута обмануо Русе и да иза сценарија тзв. покушаја државног удара у Црној Гори, као Милов саучесник, стоји Александар Вучић лично".

Стаматовић је на конференцији за новинаре на Златибору показао допис из Амбасаде Украјине наводећи да је "управо зато што је једини у Србији званично примио делегацију Владе (руског) Крима, 'зарадио' протест из овог дипломатског представништва”.

(Бета) 

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер