Početna strana > Hronika > Mihailo Medenica: Svetosavlje i praznoslavlje
Hronika

Mihailo Medenica: Svetosavlje i praznoslavlje

PDF Štampa El. pošta
subota, 12. januar 2019.

 Upamet se, ljudi, ko Boga vas molim – sveta Srpska pravoslavna crkva je prvo i poslednje što nas čini korenitima, zvali se Srbima ili Crnogorcima, bez razlike!

Upamet se, jer nemani vas nagone da ko zveri jurišate na oltare očeva svojih očeva, da kidišete na ikone prađedova svojih prađedova, da čizmašite o porte čukunđedova svojih čukunđedova…

Ne dajte da načine od vas krvoloke što će u jarosti ludila pevati dok gore zvonici, jer to će biti plamenovi vaših domova, shvatate li?!

Nije i ne može nikako Srpska pravoslavna crkva biti neprijatelj Crne Gore, jer kom je to domu temelj neprijatelj, a naša se divna, dična i slavna Crna Gora temelji na Svetosavlju, a ne praznoglavlju sektaškog pira kojim na oltar milogorstvu prinosite – sebe!

Upamet se, jer je sabornost oko Srpske pravoslavne crkve jedino što će nas sačuvati od demona koje tako silno žele da probude u nama, da nas nagnaju jedne na druge, da likuju dok brat- bratu potpaljuje kuću u ime đavola kojeg su presvukli u mantiju i vodaju ko mečku predstavljajući ga kao jevađelistu!

Oni su od vere odbegli u ludilo sektaških nahija pa pokušavaju da vas dozovu, privole, slažu da podate dušu zarad spasenja duša, pokrštavajući vas krvlju, ognjem i mržnjom prema svemu što jeste, a jeste ono gde ste kršteni, gde ste ispoveđeni, gde ste pričešćeni, gde imate utehe i nade kad nada i uteha isčeznu!

Bratska je ovo molba, vapaj – upamet se, jer progledate li očima mržnje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi doveka ćete u slepilu dozivati Boga dok vas đavo pričešćuje naforom vašeg jada!

Neće Crna Gora biti ni veća niti državnija satre li Srpsku pravoslavnu crkvu, već će kao Juda povazdan tumarati od nemila do nedraga kućeći se u prihvatilištu za mrtve duše – “crnogorskoj pravoslavnoj crkvi”!

Upamet se, zadnji je čas- ko sada prekorači prag hrama Srpske pravoslavne crkve ulazeću u nju da namiri krv – večno će u svoj dom ulaziti kao uljez i protuva!

Bez razlike kako se ko pisao- u svetoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi će vazda goreti voštanice za spasenje duša svakog od nas, dok u pogani zvanog “CPC” gore duše u ognju ludila iz kojeg je iznikla!

(IN4S)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner