Početna strana > Hronika > Mihael Martens: Zašto bi Vučić priznao Kosovo ako nagrada koja se nekada nazirala na horizontu više ne postoji
Hronika

Mihael Martens: Zašto bi Vučić priznao Kosovo ako nagrada koja se nekada nazirala na horizontu više ne postoji

PDF Štampa El. pošta
subota, 26. novembar 2022.

 Uticajni nemački novinar Mihael Martens objavio je na svom tviter nalogu zanimljivo pitanje koje je postavio premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju tokom intervjua koji je uradio sa njim.

„Da li bi Kurti priznao Kosovo da je on Vučić? Drugim rečima: Zašto bi Vučić to uradio ako nagrada koja se nekada nazirala na horizontu više ne postoji” napisao je Martens na Tviteru.

Martens je pre tog tvita konstatovao da je evropska perspektiva Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana „mrtva”, bez obzira šta urade i kakve reforme da sprovedu.

Mihael Martens (Hamburg, 1973), nemački novinar i pisac, dugogodišnji politički dopisnik lista „Frankurter Algemajne Cajtung” i stručnjak za balkanska pitanja. Tokom svoje novinarske karijere boravio je u Sankt Peterburgu, Atini i Istanbulu, a od 2002. do 2009. u Beogradu kao dopisnik frankfurtskog dnevnika. Kod nas je 2013. godine prevedena njegova knjiga „U potrazi za junakom”.

(Politika)