Хроника

Метју Палмер: Администрација Џозефа Бајдена имаће исти приступ Балкану, стабилан и континуиран, као и све претходне администрације

Штампа
среда, 13. јануар 2021.

 Специјални изасланик америчког државног секретара за западни Балкан Метју Палмер изјавио је да ће администрација новоизабраног председника Џоа Бајдена и даље имати исти приступ Балкану, "стабилан и континуиран", као и све претходне администрације.

Палмер је за Радиотелевизију Албаније изјавио је да од нове косовске владе, формиране после избора следећег месеца, очекује да „процени приступ дијалогу“ са Београдом, преноси РТС.

Сједињене Државе поздрављају нову владу која ће бити формирана на изборима 14. фебруара на Косову и биће јој партнер, додао је Палмер, који од ње очекује да се бави различитим темама и питањима у интересу грађана и мира у региону.

Бићемо добар партнер овој влади као и претходним владама на Косову. Верујем да ће бити важно да се ова влада позабави неким питањима која и даље представљају изазов, укључујући владавину закона, транспарентно и одговорно управљање, подстицање економског раста и развојних могућности за стране инвеститоре, оценио је он.

То је прилика да се види да имају живу економију која омогућава младим људима да верују да је њихова будућност боља на Косову него у емиграцији, рекао је Палмер.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]