Хроника

Мељиза Харадинај Стубла: Вучић неће добити дозволу да посети Косово све док се не извини за геноцид почињен над нашим народом

Штампа
четвртак, 26. новембар 2020.

Министарка спољних послова и дијаспоре Косова Мељиза Харадинај Стубла, поручила је да председник Србије Александар Вучић неће добити дозволу да посети Косово, "све док се не извини за геноцид почињен над народом Косова".

Она је на Твитеру написала да "нико из Србије неће имати дозволу за посету Косово" и да је "готово време када је Косово злоупотребљено као монета за међународно поткусуривање и као платформа за политичку за политички шоу Вучића и Србије".

"Нема дозволе за вас да посетите Косово све док се не извините за геноцид почињен над нашим народом и док одговорни за тај геноцид не буду изведени пред лице правде", написала је косовска министарка на Твитеру.

Министарство иностраних послова и дијаспоре Косова (МИП) је у суботу, 21. новембра, саопштило да неће дозволити посету председника Србије Александра Вучића Косову.

Министарство је потврдило да је Вучић у четвртак, 19. новембра, поднео захтев да са још тројицом својих сарадника посети Косово.

У делегацији са Вучићем би требало да буду министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, директор Канцеларије Владе Србије за Косово Петар Петковић и бивши директор те канцеларије Марко Ђурић, недавно постављен за амбасадора Србије у САД. Захтев за посету уследио је након откриц́а масовне гробнице у Србији, за коју се сумња да садржи тела косовских Албанаца погинулих у сукобима 1999. године, наводи Газета експрес.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]